Skip navigation MENU

De Inca Trail: Wandelen naar Machu Picchu!

De Inca Trail is het wandelpad dat Machu Picchu met de buitenwereld verbindt. De Inca Trail start in de Sacred Valley (Heilige vallei) van de Urubamba rivier en leidt je via de bergtoppen van de Andes naar de ruïnes van Machu Picchu. De route is 45 km lang en duurt drie tot vijf dagen. Het pad slingert over hoge bergketens en dichte, donkere, subtropische bossen.

Tip: Plan direct je reis over de Inca Trail Boek direct
Het wandelen van de Inca Trail vereist een redelijk goede conditie. De wandeling is zelf niet extreem moeilijk, maar de hoogteverschillen (tot 4000 meter boven zeeniveau) kunnen de tocht lastig maken voor onvoorbereide bezoekers.

Wat is de Inca Trail?

inca-trail-kaart

Kaart van de Inca Trail (klikken voor groot)

Soms is er verwarring over wat de Inca Trail nu precies is. De Inca’s bouwden een zeer uitgebreid netwerk van bijna 40.000 duizend kilometer aan wandelpaden, naar de uithoeken van het uitgestrekte rijk, dat reikte van Quito in Ecuador tot Santiago in Chili en Mendoza in Argentinië.

Cusco was de kern van dit grote rijk. Bijna alle belangrijke routes rondom Cusco werden gebouwd of verbeterd door de Inca’s. Een deel van dit netwerk (43 kilometer), voert langs belangrijke archeologische vindplaatsen van de Inca’s, waaronder Runcuracay, Sayacmarca, Phuyupatamarca, Wiñay Wayna en … Machu Picchu. Dit pad is de afgelopen 30 jaar populair geworden onder de naam “Inca Trail naar Machu Picchu”.

De toegang tot dit gedeelte van de Inca Trail wordt strikt gecontroleerd en alleen geautoriseerde trekking-bedrijven mogen deze tocht verkopen. Alle gidsen op de Inca Trail moeten over een licentie beschikken en vergunningen daarvoor worden spaarzaam verstrekt.

Tip: Plan direct je reis over de Inca Trail Boek direct
Uitzicht over Machu Picchu

Uitzicht over Machu Picchu

Tip: Verblijf 2 dagen in Cusco, zodat je kunt wennen aan het zuurstofgehalte

De beste tijd om je wandelavontuur te plannen is afhankelijk van je eigen wensen behoeften. Als je op zoek bent naar weelderige en groene landschappen, vertrek dan in mei. Het natte seizoen zal dan over zijn, waardoor je nog meer kunt genieten van de spectaculaire uitzichten.Het droge seizoen van Peru begint in mei en duurt tot september. Let er wel op de route juist in dit seizoen veel bezocht wordt. Als je van rust houdt is het ook een optie om tijdens het regenseizoen (oktober tot april) te trekken. Neem dan wel je regenkleding mee!

Tip: Plan direct je reis over de Inca Trail Boek direct