Skip navigation MENU

Locaties en ruïnes van Machu Picchu

Een tocht naar Machu Picchu vergt de nodige voorbereiding. Daar hoort een goede oriëntatie bij. In deze rubriek vind je informatie over de verschillende bouwwerken die je in Machu Picchu kunt aantreffen.

Enthousiast? Boek een reis of excursie naar Machu Picchu!Bekijk reisorganisaties

Machu Picchu is verdeeld in verschillende sectoren. Alle bekende ruïnes van de oude Inca stad zijn te verdelen in de volgende secties:

Tempel van de Zon

De tempel van de zon is gelegen in het stadsdeel en kan alleen via een grote toegangspoort bereikt woorden.

De pyramide van Intiwuatana

Deze schitterende pyramide is gelegen in de zogenaamde ‘Hanan’ sector van de oude stad. De pyramide is gelegen op een helling en wordt gevormd door terassen.

De liturgische fonteinen

De straat van de fonteinen of ‘de trap der fonteinen’ is een groep waterbassins die door de Inca’s ‘paqchas’ werden genoemd.

De hoofdtempel

De hoofdtempel is het hoogstgelegen bouwwerk van Machu Picchu en ligt aan de zogenaamde ‘sacred plaza’. Aan de andere kant van die ‘plein’ ligt de tempel met de drie ramen.

De koninklijke tombe

De graftombe droeg veel bij aan de heilige betekenis van Machu Picchu.

Het paleis van de prinses

Dit paleis laat zien dat er verschillende rangen en standen waren in de welgestelde kringen der Inca’s. Bloedlijnen waren zeer bepalend voor de macht en het aanzien van koninklijke afstammelingen.

Enthousiast? Boek een reis of excursie naar Machu Picchu!Bekijk reisorganisaties

Sacred Plaza

De Sacred Plaza was het politieke centrum van Machu Picchu. Het wordt omringd door de hoofdtempel, de tempel met de drie ramen en de Intihuatana rots.

De tempel met de drie ramen

Deze tempel heeft misschien wel de oudste geschiedenis van alle ruïnes. Volgens de overlevering was de tempel met de drie ramen bedoeld om de Inca bevolking te beschermen tegen de Spaanse overheersers. De tempel was van grote spirituele betekenis voor de Inca bevolking.

Tempel van de Condor

De condor tempel was van ongekende schoonheid en dat zie je nog steeds terug in de ruïnes. De condor was een heilig icoon voor de Inca’s; ze zagen de condor als de koning van de Andes.

De ‘main plaza’

De main plaza is een centraal gelegen plein. Het was het middelpunt van het openbare leven. Er werden feesten, rituelen en vereringen georganiseerd.

Het mortuarium

De mortuary rock (het mortuarium) laat zien dat de Inca beschaving zijn tijd ver vooruit was. Het was een plek waar verschillende goden vereerd werden.

Enthousiast? Boek een reis of excursie naar Machu Picchu!Bekijk reisorganisaties

 

Populaire reizen

Enthousiast? Bekijk de populairste reizen naar Machu Picchu