Skip navigation MENU

Cusco, hoofdstad der archeologie

 

Cusco (of Cuzco/Qosc’o), vaak aangeduid als de archeologische hoofdstad van Amerika, is een prachtige stad waarin inheemse stijlen en de moderne westerse wereld in elkaar samenvloeien. Door deze contrasten bezit Cusco een zeldzame, unieke schoonheid.

Enthousiast? Boek een vakantie naar Cusco!Direct boeken
cusco-machu-picchu

Cusco is gelegen op 3.360 m boven de zeespiegel, en wordt daarom ook wel aangeduid als de ‘navel van de wereld’. Vaak wordt Cusco als tussenstation aangestipt door reizigers die naar Machu Picchu trekken. Vanuit Cusco kun je namelijk in 4 dagen langs de Inca trail naar Machu Picchu trekken. Een treinritje van vier uur volstaat ook. Maar Cusco is meer dan een tussenstation: Het is een bruisende stad die veel te bieden heeft! In de praktijk verleidt Cusco bezoekers tot een langer verblijf.

Inca bouwkunde

Het eerste wat je zult opvallen aan Cusco zijn de Inca muren; enorme granieten blokken die perfect op elkaar passen, zonder cement. De Inca’s waren zeer bedreven in het snijden van de stenen.

Door de eeuwen heen is Cusco herhaaldelijk getroffen door aardbevingen. De Spaanse architectuur dateert van eeuwen later, maar moest meerdere malen herbouwd worden vanwege de seismische activiteiten. De Inca structuren hebben echter tot op de dag van vandaag de tand des tijds overleefd. Dit tekent het vakmanschap van de Inca’s!

Enthousiast? Boek een vakantie naar Cusco!Direct boeken