Skip navigation MENU

Koninklijke graftombe van Machu Picchu

koninklijke-graftombe-van-machu-picchuDe Royal Tomb vind je aan je linkerhand, nadat je via een lange, stenen trap bent afgedaald. Dit grot-achtig gebied van Machu Picchu bevat veel ceremoniële niches in de muren. Zo vind je er een Inca kruis dat in een muur is uitgesneden, die grenst aan de Tempel van de Zon.

Het kruis lijkt een aantal stappen te bevatten. Het vertegenwoordigt de drie niveaus van ‘het bestaan’ volgens de Inca’s. De eerste stap, gesymboliseerd door de slang, vertegenwoordigt de onderwereld of de dood. De tweede stap is het heden, het menselijke leven, en wordt gesymboliseerd door de jaguar. De hoogste trede staat voor de de hemel met haar goden; dit wordt gesymboliseerd door een condor.

Enthousiast? Boek direct een reis naar Machu Picchu!Bekijk reisorganisaties

Binnenin de Royal Tomb

In de Royal Tomb vind je een groot aantal opgravingen. Van de meer dan 100 skeletresten die hier ontdekt zijn, blijkt 80% vrouw te zijn. Vanwege dit gegeven vermoeden historici dat het gebied voornamelijk door hogepriesters en hun harems werd bewoond. Het ware doel van Machu Picchu is nooit onomstotelijk vastgesteld!

Aan de linkerkant van de koninklijke tombe liggen 16 ceremoniële baden, voorzien van een ingenieus gekoppeld aquaduct. Bovenaan het aquadaat vind je de zogenaamde waterscheidingshut. Wanneer je je weg vervolgt aan de linkerkant van het complex, zul je via de steengroeve bij de Sacred Plaza uitkomen.